Overvejer du at få en tatovering?

Flere og flere vælger at udsmykke sin krop med en flot tatovering, som enten er betydningsfuld eller blot en måde at pynte sig selv og fremhæve sine gode sider på. Du står måske med samme tanke, og drømmer derfor om at få lavet en tatovering snarest mulig. Der er et hav af muligheder, når du skal vælge, hvordan din tatovering skal se ud. Det er kun fantasien, der sætter grænser, for i dag er næsten alle former, farver, mønstre og motiver mulige at få lavet hos en professionel tatovør.

 

Gode råd inden du får en tatovering

 

  1. Følg din mavefornemmelse. En tatovering er permanent, så det er noget du skal kunne stå frem med resten af livet. Der er dog begyndt at komme diverse muligheder for at få fjernet tatoveringer igen, men det bliver aldrig helt det samme. Det er derfor vigtigt, at du føler dig 100% sikker og ikke føler, at du om nogle få år vil fortryde det.

 

  1. Vær sikker på, at du har økonomien til at få lavet en tatovering. Det er ikke en billig bedrift at få lavet en tatovering. Hos professionelle tatovører kan det hurtigt koste flere tusinde kroner, hvilket er en stor udgift i et lille budget. Tjek derfor de helt nye kassekreditlån ud, hvis du gerne vil have lavet en tatovering her og nu.

 

  1. Spørg evt. andre til råds, inden du ligger dig under nålen. Måske føler du selv, at din tatovering ikke vil provokere andre, men det er ikke sikkert, at andre tænker den samme tanke. Arbejder du f.eks. med mange mennesker, skal du sikre dig, at din tatovering ikke vil koste dig dit job, i tilfælde af at du vælger en tatovering som er krænkende for andre mennesker.

 

  1. Tjek de forskellige tatovører ud i dit område, inden du beslutter dig, hvem der skal lave den. Tatovører er selvlærte eller har været i lære hos andre tatovører. Det kræver derfor ingen uddannelse. Der er stor forskel på, hvor dygtige tatovører er, og hvordan de håndterer deres redskaber. Vær derfor ikke genert eller tilbageholdende med spørgsmål, da det kan være afgørende for både de hygiejnemæssige faktorer samt resultatet af din tatovering.

 

  1. Overvej dit helbred inden du bliver tatoveret. Hvis du eksempelvis har allergi, sukkersuge, astmaeksem eller tager immundæmpende medicin, skal du være opmærksom på, at der er øget risiko for komplikationer.